Valikko

Tuotteet > Kohdepoiston mitoitus


Kohdepoiston mitoitus

Mitoitamme kohdepoistot ja pölynpoistot erilaisiin projekteihin. Olemme keränneet tälle sivustolle muutamia perusesimerkkejä kuinka voi mitoittaa yksinkertaisia kohdepoistojärjestelmiä. Emme ole lähteneet tekemään hankalia matemaattisia virtauslaskelmia, eikä laskemaan painehäviöitä, vaan muutamia perusesimerkkejä joita meille tulee päivittäin vastaan. Emme ole myöskään laskeneet erilaisia optioita, kuten taajuusmuuttajia, automaattisia sulkupeltejä, emmekä lisäosia joita on saatavilla puhaltimiin ja kohdepoistoletkustoihin. Nämä optiot on kaikkiin saatavilla ja ne kannattaa kysyä erikseen. Kaikissa tapauksissa asiakkaan on itse järjestettävä putkitukseen tarvitsemansa materiaali ja hoidettava sähköalan ammatilainen tekemään sähkötyöt, mikäli ei käytetä Painepisteen omaa asennuspalvelua. Painepisteellä tekee kohdepoistot avaimet käteen periaatteella ympäri suomen! Ota meihin kuitenkin yhteyttä aina kun on kyseessä hankalampi tai monimutkainen projekti, tällöin voimmme varmistua siitä, että kohdepoistot on varmasti mitoitettu oikein. Lisäksi tulee olla tietoinen suodattimien palovaarasta. Aina kun imetään palavaa ainetta, on mahdollista, että suodatin syttyy palamaan. Kysy meiltä kuinka voimme välttää näitä riskejä. Myymämme ja maahantuomamme laitteet on Saksalaisen Teka GMBH:n valmistamia ja erittäin laadukkaita.

Case 1

Case 1. Asiakkaalla on 1 hitsauspiste jossa 1 mies tekee pääasiassa perus hitsaustöitä samassa paikassa työpöydän ääressä. Asiakas haluaa seinälle asennettavan systeemin, jossa on 1 kohdepoistovarsisto + seinälle asennettava puhallin ja poisto ulos. Minkä kokoisen keskipakopuhaltimen asiakas tarvitsee ja mikä kohdepoistovarsisto on riittävä? Vastaus: Perushitsaustöihin riittävä puhallin on 0,75 kw, kun siihen on liitetty n, 3-4 metrinen kohdepoistoletkusto. Kun hitsauspaikalla ei ole hiontaa, niin voidaan valita kohdepoistoletkusto sisäisin nivelin. Myytävä paketti (Valmistaja Teka GMBH Saksa): - Puhallin 0,75 kW, 400 V, valmistaja, sisältää seinäkiinnitystelineen Tuote no. 9610123 x 1 kpl - Kohdepoistoletkusto 3 m, sisäiset nivelet Tuote no.97602 x 1 kpl - Puhaltimen käyttö/suojakytkin Tuote no. 9620101 - Liitostarvikkeet 160 mm puhaltimelle Tuote no. 96301

Kohdepoistoletkusto sisäiset nivelet + puhallin 0,75 kw

Case 2

Case 2. Asiakkaalla on 1-hitsauspiste jossa 1-mies tekee hitsaus- sekä hiontatöitä samassa paikassa työpöydän ääressä. Asiakas haluaa seinälle asennettavan systeemin, jossa on 1-kohdepoistovarsisto + seinälle asennettava puhallin ja poisto ulos. Minkä kokoisen keskipakopuhaltimen asiakas tarvitsee ja mikä kohdepoistovarsisto on sopiva?   Vastaus: Kun asiakkaalla on myös hiontaa, on järkevää valita hieman tehokkaampi puhallin. Hionnassa on myös järkevää valita kohdepoistoletkusto tai kohdepoistoputki ulkoisin nivelin. Tällöin nivelet eivät likaannu kun ne sijaitsevat ulkopuolella ja ne on helppo huoltaa. Lisäksi virtausominaisuudet ovat paremmat kun varsisto ei ole letkun/putken sisäpuolella. Putkimallinen kohdepoisto kestää lisäksi paremmin rajuja olosuhteita. Valitsemme kuitenkin tässä tapauksessa kohdepoistoletkuston ulkoisin nivelin.     Myytävä paketti (Valmistaja Teka GMBH Saksa): - Puhallin 1,1 kW, 400 V, sisältää seinäkiinnitystelineen Tuote no. 961024 x 1 kpl - Kohdepoistoletkusto 3 m, ulkoiset nivelet Tuote no.97621 x 1 kpl - Puhaltimen käyttö/suojakytkin Tuote no. 9620102 - Liitostarvikkeet 160 mm puhaltimelle Tuote no. 96301

Kohdepoistoletkusto ulkoisin nivelin + 1,1 kW puhallin

Case 3

Case 3. Asiakkaalla on 4-hitsauspistettä yhdellä hallin sivustalla. Hitsauspaikoilla tuotteille tehdään erilaisia työvaiheita, niin että keskimäärin kahdella hitsauspisteellä on yhtäaikaa hitsaustyö menossa. Hitsattava materiaali on monenlaista, kuten mm. rosteria, mustaa terästä ja alumiinia. Hitsaustyötä tehdään 4-8 tuntia päivässä. Asiakas ei halua enää puhaltaa lämmintä ilmaa ulos, vaan palauttaa se takaisin työtilaan suodatettuna. Hänellä on jo olemassa 150 mm kohdepoistovarsistot. Minkä kokoisen suodattimen asiakas tarvitsee?   Vastaus: Tähän kohtaan valitaan Saksalaisen Tekan valmistama Filtercube 2N-3500 keskusimusuodatin. Suodattimessa on 2,2 kw puhallin, W3-hyväksyntä ruostumattoman sekä alumiinin hitsaamiseen. Lisäksi suodattimessa on pitkäikäiset patruunasuodattimet, jotka puhdistuvat automaattisesti.   Myytävä suodatin: Filtercube 2N-3500 = 5870 € + rahti Asiakas saa koneen hinnan takaisin 1-2 talvessa säästämällä lämmityskustannuksissa!

Filtercube keskusimusuodatin

Case 4

Case 4. Asiakkaalla on 5-hitsauspistettä ympäri hallia. 4-paikassa on HST-materiaalin hitsausta ja yhdessä paikassa HST-materiaalin hiontaa. Kappaleet ovat hankalan kokoisia ja mallisia, lisäksi ne voivat sijaita eri paikoissa hitsauspistettä. Asiakas haluaa ostaa suodattimen sekä 5 seinälle asennettavaa kohdepoistovarsistoa. Minkä kokoisen suodattimen ja varsistot hän valitsee? Vastaus: Tutustumme asiakkaan tapaukseen ja toteamme yhdessä, että mikäli valitaan 7- metriset varsistot joka paikkaan, yllämme varmasti kohteisiin. 4-paikkaan , joissa on pelkkää hitsausta, valitaan 7-metrinen varsisto sisäisin nivelin. 1-hiontapisteeseen valitaa 7-metrinen varsi ulkoisin nivelin. Suodattimeksi valitaan Saksalaisen Tekan valmistama Filtercube 4H-7500 keskusimusuodatin. Suodattimessa on 7,5 kW puhallin, W3-hyväksyntä ruostumattoman sekä alumiinin hitsaamiseen. Lisäksi suodattimessa on pitkäikäiset patruunasuodattimet, jotka puhdistuvat automaattisesti paineilmalla.

Kohdepoistoletkusto 7 metriä – sisäiset nivelet

Kohdepoistovarsisto 7 metriä – ulkoiset nivelet

Filtercube keskusimusuodatin