Valikko

Kohdepoisto

Tehokkain tapa poistaa epäpuhtaudet ilmasta on poistaa ne suoraan kohteesta. Näin estetään epäpuhtauksien leviäminen muuhun työtilaan. Epäpuhtaudet voivat olla kiinteitä partikkeleita, pölyä, käryä, sumua ja kaasua. Näitä epäpuhtauksia syntyy mm. metallin työstössä, kuten hitsauksessa ja hionnassa tai käsiteltäessä elintarvikkeita tai kemikaaleja.

Kohdepoistojärjestelmät voidaan jakaa kahteen järjestelmään.
• Korkepainejärjetelmä = suuri nopeus – pieni ilmamäärä
• Matalapainejärjestelmä = matala nopeus – suuri ilmamäärä

Korkeapaine
Korkeapainejärjestelmissä kohdepoisto tapahtuu lähellä epäpuhtauksien syntypistettä. Tyypilliset sovellukset ovat lattian ja koneiden puhdistus imuroimalla, työkalussa olevat suulakkeet esim. hiomakoneissa, leikkureissa, hiekkapuhalluksessa ja hitsauspistooleissa. Korkeapainejärjestelmät tarjoavat joustavia ratkaisuja koko työpisteeseen yhdistettynä pieneen ilmamäärään.

Matalapaine
Matalapainejärjestelmissä kohdepoisto voidaan tehdä suuremmalta alueelta suuremmasta ilmamäärästä johtuen. Matalapainejärjestelmiä suositellaan käytettäväksi käryjen, pölyjen ja muiden leijuvien epäpuhtauksien poistamiseen. Poisto tapahtuu letkustoilla, pakokaasusuulakkeilla ja koneisiin liitettävillä huuvilla.

Ja mikäli kohdepoisto ei onnistu löytyy meiltä myös ratkaisut koko hallin ilman epäpuhtauksien poistoon. Monissa tapauksissa kappaleet ovat niin suuria, ettei kohdepoisto ole mahdollinen, vaan hallin ilmaan pääsee väkisinkin epäpuhtauksia jotka leijuvat ilmassa ja aiheuttavat työntekijöille sairauksia, koneet menevät epäkuntoon jne. Tällöin tarvitaan Airtech, BlowTec, Push-Pull järjestelmiä joilla nämäkin ongelmat ovat poistettavissa